Zo solliciteer je anno 2020…

Als je gaat solliciteren bereid je jezelf zo goed mogelijk voor. Daarmee zeg ik niets nieuws, dat weet iedereen. Maar klopt je voorbereiding wel helemaal? Wordt het een ‘traditioneel’ sollicitatiegesprek, of ga je vragen krijgen die je niet zou verwachten? Neemt je mogelijk nieuwe werkgever de houding aan van een hiërarchische ingestelde directeur, of van een hippe people manager die interesse heeft in je hobby’s en je favoriete muziek?

Zeker met de huidige arbeidsmarkt denken steeds meer werkgevers na over de manier waarop ze sollicitatiegesprekken aangaan. Zo willen ze de ideale kandidaat strikken door zelf de juiste indruk achter te laten, maar ook achterhalen wie het beste bij de bedrijfscultuur past. Een deel van de werkgevers ziet de vorm van hun sollicitatieprocedure zelfs als een onderdeel van hun marketing.

Natuurlijk bestaan er nog genoeg sollicitaties met je sollicitatiebrief, je cv en een reeks standaard vragen als houvast, maar er zijn ook werkgevers die niet tegenover je gaan zitten, maar naast je en een houding van gelijkwaardigheid aannemen.

Handig dus als je een beetje van te voren kunt inschatten wat je te wachten valt bij je eerstvolgende sollicitatiegesprek. Intermediair Vooruitzenden kent de huidige ontwikkelingen én ze kennen daarbij je mogelijk nieuwe werkgever vaak goed genoeg om een inschatting te kunnen maken over hoe jouw sollicitatiegesprek zal gaan. Praat daar met ze over. Vooruitzenden helpt je daarmee echt vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kom met ons in contact!

Openingstijden

Veelgestelde vragen

Ziek melden
Als u ziek bent moet u dit melden bij het bedrijf waar u bent tewerkgesteld en bij One op de eerste ziektedag voor 09.30 uur. Dit kan alleen per telefoon via 013-7852685. De dag van melding geldt als eerste ziektedag. Bent u te laat met ziekmelden? Dan geldt de periode tot melding als onbetaald verlof.

Beter melden
Bent u hersteld? Wanneer u bent hersteld en weer aan de slag gaat bij uw inlener, moet u dit als volgt melden:

Wanneer u net bent begonnen met werken, heeft dit vaak te maken met het ontbreken of onjuist retour ontvangen van (één van) de volgende gegevens: Arboformulier, ID-Checker formulier AVI formulier of arbeidsovereenkomst. Wanneer u reeds eerder salaris heeft ontvangen heeft dit meestal te maken met (nog) niet ontvangen declaraties of dat uw declaraties niet (op tijd) zijn geaccordeerd.

WW-uitkering aanvragen

Wanneer u binnenkort werkloos wordt is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw WW-uitkering aanvraagt bij het UWV. Op de pagina Uitkering aanvragen van de website Werk.nl vraagt u via een digitaal formulier een WW-uitkering aan.

Let op! Na uw laatste werkdag heeft u:

  • 2 dagen de tijd om u in te schrijven bij UWV. Dit mag u natuurlijk ook al eerder doen.
  • 1 week de tijd om een WW-uitkering aan te vragen. U kunt al eerder een WW-uitkering aanvragen. Dit kan vanaf 1 maand voor uw laatste werkdag.

Meer informatie over werkloos worden en uw WW-uitkering vindt u op de website van het UWV.

Wijzigingen in uw persoonlijke gegevens (adres, wijziging achternaam bij huwelijk, wijziging rekeningnummer) dient u schriftelijk aan ons door te geven: contact@vooruitzenden.nl

Leuk dat je je aanmeldt! Aanmelden kan door op deze link te klikken. Als je inschrijving is afgerond, kun je direct solliciteren. Succes!

Ben je jouw wachtwoord kwijt? Klik dan op deze link om dit te herstellen.

Voor werkgevers:
tel: 085-2735123
e-mail: contact@vooruitzenden.nl

Voor medewerkers & ZZP-ers:
servicedesk: 013-7852685
e-mail: contact@vooruitzenden.nl

Zoeken

Waar ben je naar op zoek?