Hoe wordt jouw flexwerker de beste?

Uiteraard wenst iedere werkgever het beste personeel voor zijn zaak. Dat gaat niet alleen om werknemers in vaste dienst, maar ook om de mensen die voor jouw werken zónder die vaste aanstelling. Hoe krijg je het voor elkaar dat die flexwerker topprestaties levert?

Het antwoord is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Flexwerkers zijn namelijk ook mensen. Als iemand in jouw bedrijf graag een stapje extra voor de zaak doet en het helemaal niet erg vindt om een uurtje over te werken, dan komt dat omdat ze zich betrokken voelen bij de zaak. Ze hopen echt het succes met jou te delen. De verantwoordelijkheid die mensen in vaste dienst nemen voor het gezamenlijke succes kan de flexwerker óók nemen.

In de jaren dat ikzelf in vaste dienst werkte had ik een aantal fantastische collega’s die altijd klaar stonden voor de zaak. Eén van hen vroeg ik op een namiddag eens hoelang hij nu in dienst was. Zijn kennis ván en onmisbaarheid vóór het bedrijf was onmisbaar. Hij verbaasde mij met zijn antwoord. Hij was helemaal niet in dienst, maar werd gedetacheerd en hield van het werk en de mensen om hem heen.

De betrokkenheid zit hem namelijk niet alleen in het contract, maar in zoveel meer. Hebben jullie wekelijks overleg met het team? Vraag of hij of zij er ook bij komt zitten en niet alleen om te luisteren naar wat er besproken wordt. Ook wanneer iemand net een paar dagen binnen is (en misschien wel juist daarom!) kan zijn of haar visie boeiend of verfrissend zijn. Neem iedereen binnen het team serieus en onderschat die tijdelijke medewerker niet.

Komt iemand je team voor drie maanden versterken en is het gebruikelijk om even bij iedere verjaardag stil te staan? Check tijdig of hij of zij toevallig in die periode jarig is. Ja, dat klinkt misschien een beetje kneuterig, maar onderschat dat beetje extra aandacht niet. Het is echt waar. Flexwerkers zijn ook mensen en misschien zelfs wel de beste in jouw team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kom met ons in contact!

Openingstijden

Veelgestelde vragen

Ziek melden
Als u ziek bent moet u dit melden bij het bedrijf waar u bent tewerkgesteld en bij One op de eerste ziektedag voor 09.30 uur. Dit kan alleen per telefoon via 013-7852685. De dag van melding geldt als eerste ziektedag. Bent u te laat met ziekmelden? Dan geldt de periode tot melding als onbetaald verlof.

Beter melden
Bent u hersteld? Wanneer u bent hersteld en weer aan de slag gaat bij uw inlener, moet u dit als volgt melden:

Wanneer u net bent begonnen met werken, heeft dit vaak te maken met het ontbreken of onjuist retour ontvangen van (één van) de volgende gegevens: Arboformulier, ID-Checker formulier AVI formulier of arbeidsovereenkomst. Wanneer u reeds eerder salaris heeft ontvangen heeft dit meestal te maken met (nog) niet ontvangen declaraties of dat uw declaraties niet (op tijd) zijn geaccordeerd.

WW-uitkering aanvragen

Wanneer u binnenkort werkloos wordt is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uw WW-uitkering aanvraagt bij het UWV. Op de pagina Uitkering aanvragen van de website Werk.nl vraagt u via een digitaal formulier een WW-uitkering aan.

Let op! Na uw laatste werkdag heeft u:

  • 2 dagen de tijd om u in te schrijven bij UWV. Dit mag u natuurlijk ook al eerder doen.
  • 1 week de tijd om een WW-uitkering aan te vragen. U kunt al eerder een WW-uitkering aanvragen. Dit kan vanaf 1 maand voor uw laatste werkdag.

Meer informatie over werkloos worden en uw WW-uitkering vindt u op de website van het UWV.

Wijzigingen in uw persoonlijke gegevens (adres, wijziging achternaam bij huwelijk, wijziging rekeningnummer) dient u schriftelijk aan ons door te geven: contact@vooruitzenden.nl

Leuk dat je je aanmeldt! Aanmelden kan door op deze link te klikken. Als je inschrijving is afgerond, kun je direct solliciteren. Succes!

Ben je jouw wachtwoord kwijt? Klik dan op deze link om dit te herstellen.

Voor werkgevers:
tel: 085-2735123
e-mail: contact@vooruitzenden.nl

Voor medewerkers & ZZP-ers:
servicedesk: 013-7852685
e-mail: contact@vooruitzenden.nl

Zoeken

Waar ben je naar op zoek?